“LIMAN BIKE RACE” este numele concursului de MTB ce se desfasoara in jud. Timis langa complexul turistic “Valea Lui Liman “ , in partea nord-vestica a Muntilor Poiana Rusca.

    Initiativa apartine fratilor Alin si Cosmin Rosu , precum si a unui grup de elevi si studenti din localitatea Tomesti indrumati de profesorul de geografie Puiu Muntean. Concursul nu s-a dorit a fi un celorlalte din zona (Alubel Cup Resita, Cupa Concordia Lugoj s.a), ci, asa cum ii spune si numele am dorit sa ne situam in segmentul “entry-level” cu trasee scurte de maximum 35 de km la care sa participe atat seniori cat si juniori deopotriva, scopul urmarit fiind acela de a implementa o “cultura a bicicletei” cu tot ce inseamna ea (conduita rutiera, echipament adecvat, mentalitate etc.). Nu excludem ca in viitor sa organizam un maraton, dar nu dorim sa eleminam participarea juniorilor care o consideram vitala pentru viitorul acestui sport. Ne-am bucurat ca am gasit intelegere la autoritati (Primaria Tomesti, CJ Timis, Politia Tomesti, Politia Fardea , etc. ), dar sa nu uitam suportul unor investitori locali care au avut incredere in noi si au facut posibila desfasurarea a 3 editii. Aceasta prezentare succinta nu poate fii incheiata fara sa mentionam numele unor fosti sau actuali elevi ai Scolii Generale Tomesti pentru sport care au contribuit la organizarea celor 3 editii de pana acum (Andreea H., Andreea M., Laura, Adrian, Vali, Darius L., Darius A., Razvan, Catalin, Andrei, Ciprian, etc.).


    Daca la prima editie (17.09.07) participarea a fost redusa, la cea de-a doua editie (04.05.08) participarea a fost atat numeroasa, cat si de valoare (echipe ca Maros, BikeAtttack, CS Muresul, oaspeti din Elvetia, Germania, Italia).


    Editia a III-a a avut loc in 26 octombrie 2008 pe un timp racoros dar placut , reunind cca. 40 de concurenti si fiind impartit pe mai multe categorii de varsta. La 10-14 ani baieti s-a impus Capotescu Valentin (Tomesti), iar la fete Stanomir Laura (Tomesti). La categoria 14- 18 ani : Crista Daniel (Resita). La 18-35 de ani Popovici Georgian (Resita). La peste 35 de ani :Radici Adrian (Resita), iar la fete peste 14 ani Hodi Mariea (Lugoj). La aceasta editie ne-am bucurat si de sustinerea din partea editorilor revistei MBike carora le multumim si pe aceasta cale. Toate cele 3 editii au fost sprijinite de Sport Bike Center Timisoara prin persoana d-nului Paul. Multumiri si clubului Concordia Lugoj pentru ajutorul acordat cu pagina web, dar si www.lugoj-live.ro, KissFM, saptamanalul Redesteptarea s.a. Informatii si fotografii pe : www.lugoj-live.ro , www.bikeattack.ro , www.tomesti.ro . Pe curand!


Alin Rosu
 

This galllery uses the HighSlide Javascript thumbnail viewer